Byt po rekonstrukci nedaleko pražské Palmovky, PUBLIKACE MODERNÍ BYT, duben 2015

Světlý a nábytkem nezatížený prostor – to byl požadavek mladého sympatického páru před začátkem navrhování interiéru v dosti vybydleném bytě v Libni.

Vybouráním příčky mezi dvěma pokoji vznikl velkorysý prostor na kuchyň, jídelnu a obývací pokoj.

Nově postavěná příčka iprostřed prostoru dělí místnost na část kuchyňskou a obývací. Nika v nově postavené příčce odlehčuje tloušt´ku stěny a je zajímavým prvkem na odkládání drobnosti.

Šedý a lesklý interiér nemá působit chladně, proto byl některý nábytek vyroben z dýhy - jako kontrast. Základ interiéru je neutrální v jemně šedých odstínech. Tak brzy se neokouká, interiér jako celek působí elegantně.

V původním konceptu měla být i sedačka v šedobéžovém odstínu. Objevem sytě žluté pohovky ale byli klienty tak nadšeni, že (s trochou obav) jsem jim barvu odsouhlasila. Na šedobílém pozadí nakonec sezení působí optimisticky a přirozeně. Ostatně jako celý interiér...

http://modernibyt.dumabyt.cz/rubriky/navstevy/byt-po-rekonstrukci-nedaleko-prazske-palmovky_3238.html